A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

Igrici Község Önkormányzata 2009. december 21-én pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) a „falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatások” jogcímre.

A támogatási konstrukció célja a településkép, a vidéki lakókörnyezet és a közösségi terek, közterületek állapotának javítása volt. Pályázni lehetett többek között a település megjelenésében szereppel bíró épületek kapcsolódó területeinek és zöld felületeinek rendezésére, létrehozására, felújítására, valamint zöld felületek, látvány- és használati térelemek kialakítására, meglévők fejlesztésére.

A „Falumegújítás Igriciben” c. pályázat tárgya Igrici község Kossuth u. 57. számú ingatlanon lévő Polgármesteri hivatal „kerti rész”, valamint a Kossuth u. 61. számú ingatlanon lévő Művelődési Ház kert, illetve udvari rész környezetének rendezése volt. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2011-ben a pályázatot támogatásban részesítette. A projekt lebonyolítását végző menedzsment szervezet, a műszaki ellenőr, valamint a kivitelező kiválasztását követően 2012. februárban elindultak a munkálatok, melyek 2012. év májusában fejeződtek be.

A kivitelezés során a Polgármesteri Hivatalhoz kapcsolódóan térburkolat kialakítására került sor. Az ingatlanon meglévő emlékmű megmaradt a területen, a környezete szintén rendezésre került. A Művelődési Ház udvarára is új térburkolat került.

El lett bontva a Kossuth és Rákóczi utcák csatlakozásban a buszfordulóban lévő buszmegálló, helyére egy korszerű, pavilon típusú buszváró települt. Mindkét épülethez kapcsolódóan kültéri kerti padok, kandeláberek, köztéri szemetesek, kerékpártartók létesültek, illetve növényzet telepítésére került sor.

A fejlesztés elősegítette a településközpont rendezését és szebbé tételét, a községkép megjelenésének javulását. A lakosság számára szabadidős, közösségi és kulturális teret hozott létre, mely szabadtéri rendezvények számára is helyszínként szolgálhat.

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 15 921 607 Ft.

Kedvezményezett:
Igrici Község Önkormányzata
Cím: 3459 Igrici, Kossuth u. 57.
Tel/Fax: 49/353-306
honlap: www.igrici.hu

A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben