Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 145 millió forintból újult meg Tiszatarján és Igrici úthálózata. A felújítási munkálatok a két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település 17 belterületi útját érintették. A projektátadó ünnepségeken Kovács Tibor országgyűlési képviselő vendégeként Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően az észak-magyarországi falvakban nagyobb esély nyílik majd a vállalkozások letelepedésére, ami bővítheti a helyi foglalkoztatást.
130 millió Ft-os uniós támogatással, összesen közel 145 millió Ft értékben újították fel Tiszatarján és Igrici község útjait. A tiszatarjáni úthálózat korszerűsítésével a településen biztosítani tudják a falusi turizmus feltételeit, illetve megvalósult a Faluközponthoz szükséges infrastruktúra. Igricen az új utak összekötik a település központját, a Polgármesteri Hivatalt, a község egyik legtávolabbi, csaknem 150 lakosú “Házhely” nevet viselő részével.
Az útfelújítások alkalmával is találkozott a lakosság által megfogalmazott igény, elképzelés és elvárás, a Magyar Köztársaság Kormányának céljaival és törekvéseivel.  „Teremtsünk közösen egy élhetőbb országot, egy fejlődő vidéket a hazai és az uniós pályázati források felhasználásával.”
A közel 7 kilométernyi út felújítása nem csak a lakosok számára teszi élhetőbbé a két községet, fellendítheti a turizmust, javíthatja a vidéki életminőség színvonalát, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatal értelmiség nagyobb eséllyel maradjon a szülőhelyén.
Mindkét település – a kistérség többi településéhez hasonlóan – jelentős pályázati támogatásokat nyert el az elmúlt esztendőkben. Igrici település Járdák és közterületek térkövezésére, Általános Iskola felújítására, szakmai fejlesztésre, és Ravatalozó építésre mintegy 100 millió Ft, míg Tiszatarján a Polgármesteri Hivatal és Orvosi Rendelő felújítására, és közösségi busz vásárlására közel 80 millió Ft  pályázati keretet használt fel.
Az államtitkár kiemelte, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyét érintően az elmúlt időszakban több, mint 200 millárd Forint pályázati forrásról született döntés, ami 2717 projekt elindulását jelenti kormányzati és Európai Uniós forrásból. Ilyen nagyságrendű fejlesztési forrás ide érkezése feltétlenül eredményt kell hozzon a térség felemelkedése érdekében.
atadas_nyito1.jpg
atadas_nyito2.jpg