Lendületes építkezésekkel és fejlesztési hajrával zárja az évet a dél-borsodi, 1340 lélekszámú Igrici település.

Szeptember 24-én került ünnepélyes keretek között átadásra, a helyi Tompa Mihály Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény új oktatási szárnya. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében létrejött pályázat segítségével az Európai Unió és a Magyar Állam 39,1 millió Ft támogatást nyújtott a korszerűsítéshez. Igrici település Önkormányzata 6 millió Ft saját erővel egészítette ki a projektet, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg.

A felújítás során tetőcserét, teljes szigetelést, külső-belső nyílászáró cserét, korszerű fűtést és világítást, valamint új belső burkolást kapott az épületben található 5 tanterem, zongoraterem, és akadálymentesített WC. Teljesen megváltozott az iskolaudvar képe is, ahol 650 m2 térkövezett parkoló és közösségi tér várja a diákokat és szüleiket.

A felújított épületet Varju László a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára és Kovács Tibor Országgyűlési képviselő adta át az Igrici iskolásoknak, pedagógusoknak és szülőknek, kiemelve azt, hogy a régióban további 31 közoktatási intézmény felújítása és építése fejeződik be a következő hetekben, hónapokban.

Kislászló Csaba Igrici település polgármestere az iskola felújításának munkálatai mellett, további fejlesztésekről tájékoztatta a jelenlévő szülőket és meghívott vendégeket. Kiemelte, hogy november elejére elkészül az a közel 85 millió Ft-os beruházás, amely a község úthálózatának csaknem 80%-át fedi be, új aszfaltburkolattal. Ezzel egy időben pedig elkezdődik a Temető ravatalozójának teljes újjáépítése, amelyre az Önkormányzat csaknem 12,5 millió Ft pályázaton elnyert támogatást mozgósít.

iskolaatadas.jpg