Kezdőlap

Tájékoztató az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségről
2012. április 03. kedd 14:46
A jelenleg hatályos jogszabályi előírások értelmében annak a belföldi magánszemélynek, akinek az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszonya rendezetlen, a megfelelő egészségügyi ellátás megszerzése érdekében 2012-ben havonta 6.390 forint (naponta 213 forint) összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, függetlenül attól, hogy az orvosi ellátást ténylegesen igénybe veszi-e vagy sem.

Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszony akkor rendezetlen, ha a magánszemély nem biztosított (pl. nincs munkaviszonya), egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult és nem tartozik közösségi rendelet/nemzetközi egyezmény hatálya alá sem.

Az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak és ezen belül a biztosítottak körét a társadalombiztosításról szóló törvény tételesen meghatározza (ide tartoznak például azok, akik munkaviszonyban, közalkalmazotti, közszolgálati vagy más szolgálati jogviszonyban állnak, illetve akik álláskeresési támogatásban, táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban részesülnek).

Abban az esetben, ha Ön nem tartozik a törvény által meghatározott körbe, akkor az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére irányuló kötelezettségét annak keletkezésétől számított 15 napon belül a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz be kell jelentenie.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bejelentési kötelezettség teljesítésére a 12T1011 számú adatlapot rendszeresítette, amely az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu ) is letölthető.

Az adatlap papíralapon két példányban, vagy elektronikus úton is benyújtható. A 12T1011 számú nyomtatványt megküldheti postai úton, vagy leadhatja személyesen, esetleg meghatalmazott közreműködésével bármelyik adóigazgatóságon (meghatalmazott eljárása esetén a meghatalmazást az adatlaphoz kell csatolni).

Amennyiben bizonytalan abban, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség az Ön esetében fennáll-e vagy sem, vagy egyszerűen csak annak teljesítésével kapcsolatban van bármilyen más kérdése, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik az ügyfélszolgálatainkon ügyfélfogadási időben, telefonon keresztül pedig a 06/40-42-42-42-es kék számon − hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig − készséggel állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága


 
Közfoglalkoztatás értesítő
2012. április 03. kedd 14:44
FIGYELEM!
A közfoglalkoztatási jogviszony keretében megszerzett jövedelemre tekintettel is fennáll a személyi jövedelemadó bevallás benyújtására irányuló kötelezettség

Amennyiben Önt a 2011-es évben közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatták, akkor az ebből származó jövedelmére tekintettel 2012. május 21-éig még akkor is személyi jövedelemadó bevallást kell benyújtania, ha egyébként az adóév (2011-es év) folyamán más adó- és bevallásköteles jövedelmet nem szerzett.

Tekintettel arra, hogy a közfoglalkoztatásról szóló törvény értelmében a közfoglalkoztatási jogviszonyra a munkaviszonyra irányadó adózási szabályokat kell alkalmazni, az e jogcímen megszerzett jövedelmet az arról kiállított igazolás alapján a 1153-as bevallás 1. sorában kell feltüntetnie, és mivel az említett juttatás a személyi jövedelemadóról szóló törvény alkalmazásában bérjövedelemnek (bérnek) minősül, azzal szemben adójóváírást is érvényesíthet.

A személyi jövedelemadó bevallására szolgáló 1153-as nyomtatvány az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu ) is letölthető és az internetes program segítségével is kitölthető. A bevallását benyújthatja papíralapon, illetve amennyiben ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik, akkor akár elektronikus úton is. Amennyiben a bevallását papíralapon kívánja benyújtani, akkor azt ajánlott küldeményként az állandó lakóhelye szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz kell postai úton megküldenie vagy az ügyfélszolgálaton személyesen átadnia.

Amennyiben a bevallás kitöltésével vagy a fentiekben foglaltakkal kapcsolatban további kérdése van, tárcsázza a 06/40-42-42-42-es kék számot, ahol kollégáink hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig készséggel állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága


 
Polgármesteri tájékoztató 2012. február
2012. február 28. kedd 11:29
Polgármesteri tájékoztató 2012. február >>
 
Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. - Tájékoztató
2011. december 30. péntek 10:49
Tisztelt Fogyasztónk!

Ezúton értesítjük Önt, hogy a megkötött bérüzemeltetési szerződés alapján 2012. január 01. napjától Igrici településen a közműves ivóvízellátással összefüggő szolgáltatói feladatokat az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. (ÉRV ZRt.) látja el. A problémamentes átállás érdekében a szolgáltató-váltással összefüggésben az alábbiakról tájékoztatjuk.

Az átvétel során munkatársaink rendkívüli vízmérő leolvasást végeznek a fogyasztási helyeken, előre láthatólag 2011. december 30-án. Amennyiben munkatársainknak nem sikerül a fogyasztási helyen a vízmérő leolvasását végrehajtani, a megadott elérhetőségeken szíveskedjen a mérőállást bejelenteni. Felhívjuk figyelmét, hogy a lakossági Fogyasztók esetében a vízmérők leolvasására évente csak 1 alkalommal kerül sor, ezért kérjük a házi ivóvízhálózat és a vízmérő működésének rendszeres, Fogyasztó általi ellenőrzését.

Egy naptári év során lakossági Fogyasztók részére 11 db részszámla (átlagfogyasztás alapján) és 1 db elszámoló számla (leolvasott érték alapján) kerül kiállításra. Amennyiben nem ért egyet a részszámlában szereplő mennyiséggel, úgy írásban vagy személyesen kérheti annak módosítását. A számlák postai úton kerülnek kiküldésre a szolgáltatási időszakot követő hónap elején. Kérjük, feltétlenül jelezze Társaságunk felé, ha a számlán szereplő adatokban hibát talál!

A szolgáltatási díj megfizetése a számlához mellékelt csekken történik, de lehetőség van folyószámláról történő utalásra is. Ebben az esetben a folyószámláját vezető pénzintézetnél történő ügyintézés az Ön feladata. A megbízás megadásakor feltétlenül szükség van a számlán szereplő külső ügyfél azonosító szám feltüntetésére. A szolgáltatás díját a helyi Önkormányzat rendeletben határozza meg, melynek mértékéről Ön a kibocsátott számláról értesül.

A Fogyasztók szolgáltatással összefüggő jogait és kötelezettségeit a vonatkozó jogszabályok (kiemelten a 38/1995. (IV.05.) Kormány rendelet), valamint a Szolgáltatási szerződés és az annak elválaszthatatlan részét képező Általános Szerződési Feltételek határozzák meg. Kérjük, hogy fordítson kiemelt figyelmet kötelezettségei teljesítésére.

A számlázással összefüggő észrevételeivel, illetve a szolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézésekkel forduljon bizalommal illetékes Ügyfélszolgálati Irodánkhoz a számlák hátoldalán feltűntetett időpontokban.
Személyesen:  Ügyfélszolgálati Iroda, Miskolc, Szentpéteri kapu 80.
Levélben:  Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt., 3701 Kazincbarcika, Pf. 117.
Elektronikus úton:     Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Telefonon:  06/40 200-556, 06/46 502-396, 06/46 502-397
Faxon: 06/48 514-582

Hibabejelentését Diszpécserszolgálatunk fogadja a nap bármely szakában a 06/48/514-550, vagy 06/46/703-612 vagy 06/49/411-822 telefonszámon.

Szíves közreműködését előre is köszönjük! Bízunk abban, hogy szolgáltatásunkkal maradéktalanul elégedett lesz, és ezzel Társaságunk jó hírneve tovább erősödhet.

Ritter Géza s.k.
ÉRV ZRt. vezérigazgató
 
 
Meghívó közmeghallgatásra
2011. december 20. kedd 13:51
Igrici község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 28.-án (szerdán)  du. 16.00 órai kezdettel KÖZMEGHALLGATÁST tart,  melyre Igrici község Lakosságát tisztelettel meghívom.

Helye: A Művelődési Ház Színház terme

Napirend:
  1. Polgármesteri tájékoztató
  2. Közmeghallgatás

Kislászló Csaba
polgármester
 
 
Mezőcsáti Kistérségi Egészségfejlesztő Központ
2011. október 05. szerda 15:18
Kattintson a képre a nagyobb méret megtekintéséhez!
 
Mezőcsáti Kistérségi Egészségfejlesztő Központ
 
 
Az Alaptörvény Asztala
2011. szeptember 13. kedd 09:25
Tájékoztatjuk Igrici község Lakosságát, hogy „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” Igrici Polgármesteri Hivatal (3459. Igrici, Kossuth utca 57.) földszint 2. számú irodájában található.
Ugyanitt lehet igénylő lapot kérni, illetve kitölteni Magyarország Alaptörvényének dedikált példánya igényléséhez.
 
Választókerületek száma, sorszáma, területe
2011. január 28. péntek 14:36
Választókerületek száma, sorszáma, területe - Határozat>>
 
Polgármesteri tájékoztató - 2010. december
2010. december 14. kedd 11:52
A december havi Polgármesteri tájékoztatót erre a hivatkozásra kattintva érhetik el!
 
Választási Eredmények
2010. október 04. hétfő 11:13
Ide kattintva megtekintheti Igrici Választási eredményeit!
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 73 - 84 / 89


 

 

Ma 2019. január 24. csütörtök, Timót napja van.

2010. évi helyhatósági választások

valasztas1.jpg
 

webdesign.160x61.gif
Eger Zumba Forrás. Zumba Magyarországon, központunkban Egerben, Zumba fitness oktatók és események országosan.
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás egerapro.hu Gyongyosallas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu szazhalombattaallas.hu EsztergomAllas.hu Hírlevél küldés SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Pécs munka kupon akciók
Google PageRank
© 2019 www.igrici.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver