Kezdőlap

Elektronikus lakossági bűnmegelőzési rendszer - Lakossági hírlevél
2013. március 20. szerda 11:15
Elektronikus lakossági bűnmegelőzési rendszer - Lakossági hírlevél - a dokumentum megtekintéséhez kattintson erre a hivatkozásra >>
Utolsó frissités ( 2013. március 20. szerda 11:15 )
 
Baba-mama klub
2013. március 18. hétfő 14:19
Baba-mama klub
 
Polgármesteri tájékoztató 2013 február
2013. február 27. szerda 12:50
Polgármesteri tájékoztató 2013 február >>
 
Letölthető ebösszeíró adatlap
2012. november 23. péntek 11:43
Az ebösszeíró adatlap letöltéséhez kattintson erre a hivatkozásra >>
 
Agrárkamarai regisztrációról
2012. október 27. szombat 09:47
GAZDÁLKODÓK,  ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK  FIGYELEM:
KÖTELEZŐ  AGRÁRKAMARAI  REGISZTRÁCIÓ!
 
Az augusztus 1-től hatályos új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal MEGALAKUL AZ ÚJ NEMZETI AGRÁR- ÉS ÉLELMISZER KAMARA. A törvény értelmében a hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így a gazdasági társaságok mellett az őstermelők és az egyéni vállalkozók is alanyi jogon tagjaivá válnak az új egységes köztestületnek.
Az új kamara legfőbb feladata a magyar agrárium megerősítése, versenyképességének növelése és érdekeinek hatékony védelme lesz, kibővült közfeladatokkal és hasznos tagi szolgáltatásokkal.
 
HATÁRIDŐ: 2012. NOVEMBER 30.
 
A törvény előírja, hogy a leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba az agrárkamara honlapján keresztül (www.agrarkamara.hu), és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft-os nyilvántartásba vételi díjat. Eddig már közel 100 ezren teljesítették ezt a kötelezettségüket.
AMENNYIBEN ÖN MÉG NEM TETTE MEG, MIELŐBB REGISZTRÁLJON, MERT A NOVEMBER 30-I HATÁRIDŐ A KAMARAI VÁLASZTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTELRE NÉZVE JOGVESZTŐ!

REGISZTRÁCIÓ: www.agrarkamara.hu
MOST MEGÉRI MINÉL ELŐBB REGISZTRÁLNI:  a NOVEMBER 15-ig regisztrálók ingyenesen kézhez kapják az agrárkamara új e-mailes szolgáltatását, a hetente frissülő KAMARAI PIACFIGYELŐT, amely a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatok aktuális piaci híreit, adatait gyűjti össze.
SEGÍT A KAMARAI TANÁCSADÓ ÉS A FALUGAZDÁSZ!
 
Ha technikai segítségre van szüksége a regisztrációhoz, azt ingyenesen igénybe veheti országszerte a 200 kamarai tanácsadó irodában (lista: umvp.agrarkamara.hu) és az országos falugazdász hálózatnál is.
A KAMARA KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATA IS SEGÍTI A REGISZTRÁCIÓT: 06-80-911-078 (zöld szám), ill. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. Az Agrárkamara ezen felül november hónapban regisztrációs fogadóórákat is szervez a vidéki településeken, ahol a kamarai tanácsadó segítségével kényelmesen, helyben intézheti el regisztrációját.

Figyelje a településekre kihelyezett plakátokat!

AZ AGRÁRKAMARAI TANÁCSADÓ IRODÁK BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN:

3529 Miskolc, Csabai kapu 62./b.

Takács Tiborné

30/497-7807

3400 Mezőkövesd, Szomolyai u. 3.

Tarr Zoltán

30/497-7833

3450 Mezőcsát, Hősök tere 13.

Németh István

30/497-8117

3800 Szikszó, Rákóczi u. 20.

Szabó Mónika

30/497-8093

3915 Tarcal, Rákóczi u.4.

Poczkodi Renáta

30/497-7563

3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi Ferenc u. 18.

Nagy Sándor

30/497-7654

3860 Encs, Bem J. u. 3.

Csorba Sándor

30/497-8122

3780 Edelény, Belvárosi u.1.

Kun Róbert

30/329-3880

3973 Cigánd, Petőfi u. 66.

Oláh István Róbert

30/497-8049

3700 Kazincbarcika, Patak utca 13. 1/10

Veres Zsuzsanna

30/497-7810

3950 Sárospatak, Kossuth u. 20.

Gál Tamás

30/841-1505

3580 Tiszaújváros, Bocskay utca 31.

Ivánné Darányi Tünde

30/497-8325 
Tájékoztató az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatairól
2012. október 17. szerda 16:37
Az őszi kerti munkálatok és a közelgő fűtési szezon kapcsán, ez úton hívjuk fel a lakosság figyelmét az illegális hulladékégetés egészségügyi veszélyeire:

Napjainkban nagyon sokan a takarékosság jegyében visszaállították a régi kályháikat, és fűtenek szénnel, fával és egyéb tüzelésre alkalmasnak vélt anyagokkal, elfelejtve, hogy ezen anyagok égetésekor keletkező füst igen nagymértékben egészségkárosító lehet. Manapság szinte áttekinthetetlenül sokféle műanyagot használunk. Műanyag van a ruháinkban, a bútorainkban, a műszaki cikkeinkben, műanyaggal festjük, tapétázzuk falainkat, és műanyaggal csomagolunk. A műanyag zacskók, eldobható műanyag palackok képezik a háztartási hulladék legnagyobb részét.. A műanyagok hosszú idő alatt bomlanak le a természetben. Ha elégetjük őket, szennyezik a környezetet, és károsíthatják az egészségünket, rákkeltő, bőr- és szemirritációt okozó, a légző- és immunrendszert, és a vérképző szerveket súlyosan károsító vegyületetek szabadulnak fel. A fahulladékok nagy része különböző gyanta és lakk maradványok mellett faanyagvédő anyagokat is tartalmazhat, amelyekből a nem tökéletes égés során szintén egészségkárosító anyagok szabadulnak fel. A hulladékok égetésekor egyrészt számolhatunk az anyagi összetételből eredő káros anyag kibocsátással, másrészt a relatíve alacsony égetési hőmérsékletnél keletkező illetve felszabaduló káros melléktermékek jelenlétével is.
 
A háztartásokban illetve udvaron nyílt térben leggyakrabban elégetett anyagok a következők:
  • műanyag italcsomagolás és egyéb műanyaghulladék (flakonok, háztartási, gyógyszerészeti, kozmetikai termékek, gyerekjátékok stb..
  • textilipari hulladékok, műgyantát, műanyagot, festéket tartalmazó farostlemez, rétegelt lemez, bútor és nyílászáró, gumiabroncs, kábelek, kerti hulladékok, papír hulladékok.

A fenti anyagok égetése során általában keletkezik szén-monoxid, széndioxid, hidrogén-klorid, hidrogén-fluorid illetve számos egyéb, irritáló, maró hatású és rákkeltő szerves anyag.
A füsttel szétszóródó fémek (pl. a kadmium, cink, arzén, higany, nikkel, ólom, króm stb.) az égés során keletkező porral leülepszik a talajra, a növényre, és a tápláléklánc révén bejut az emberi szervezetbe.
Poliuretán égetésekor sárga füstfelhők jönnek létre, amik hidrogén-cianidot és foszgént tartalmaznak.
Fehérített papír (pizzás dobozok, mélyhűtött ételek dobozai) égetésekor keletkező leukémiát okozhatnak.
Papír és karton égetésekor a feliratok toxikus fém tartalma szennyezi a környezeti levegőt.
Régi farostlemez hulladékok elégetése során arzén és króm kibocsátással kell számolni.

Kerti hulladékégetés során egy átlagos kerti tűz, melyben vegyesen égetünk avart, fűnyesedéket és gallyakat, hatalmas légszennyezést okoz. Általában a kerti hulladékkal a mérgező vegyszermaradvány is elég, s nem ritka, hogy a meggyújtott zöldbe műanyag és egyéb háztartási szemét is keveredik, tovább növelve a légszennyező anyagok listáját. A környezet védelméről szóló 1995 évi LIII. törvény lehetőséget ad az önkormányzatoknak, hogy szabályozzák az avarégetést. Amennyiben egy településen az önkormányzat nem alkot rendeletet az avarégetésről, alapértelmezésben a tevékenység tilos, ha pedig alkotott rendeletet, az abban előírtakat kell betartani.

Megoldás lehet a komposztálás: valamennyi kerti hulladék és avar komposztálható. A komposztálás során elkerüljük a hatalmas légszennyezést, értékes humuszhoz, növényi trágyához jutunk.

Kérjük Önöket, hogy égetéskor-tüzeléskor gondoljanak fenti veszélyekre!

Tegyenek meg mindent egészségünk és környezetünk védelme érdekében!

Bővebben...
 
VI. Helyi Termék Fesztivál
2012. augusztus 31. péntek 12:47
VI. Helyi Termék Fesztivál
 
Lomtalanítás
2012. augusztus 17. péntek 11:29
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Igrici községben az AVE Miskolc KFT. 2012. augusztus 31.-én  (pénteken) reggel 6.00 órától lomtalanítást tart.

Ezen szolgáltatás díjmentes.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy veszélyes hulladékot, illetve fertőző anyagot, (gumiabroncs, akkumulátor, festék –olajszármazékok, hűtőszekrény, TV készülék, stb), valamint a zöldhulladékot nem szállítják el.

Kérjük a lakosságot, hogy a kihelyezett lomokat a tárolóedény mellé helyezzék el, úgy, hogy azok a közúti forgalmat ne zavarják.

 
A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben
2012. június 21. csütörtök 13:45

  A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

Igrici Község Önkormányzata 2009. december 21-én pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) a „falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatások” jogcímre.

A támogatási konstrukció célja a településkép, a vidéki lakókörnyezet és a közösségi terek, közterületek állapotának javítása volt. Pályázni lehetett többek között a település megjelenésében szereppel bíró épületek kapcsolódó területeinek és zöld felületeinek rendezésére, létrehozására, felújítására, valamint zöld felületek, látvány- és használati térelemek kialakítására, meglévők fejlesztésére.

A „Falumegújítás Igriciben” c. pályázat tárgya Igrici község Kossuth u. 57. számú ingatlanon lévő Polgármesteri hivatal „kerti rész”, valamint a Kossuth u. 61. számú ingatlanon lévő Művelődési Ház kert, illetve udvari rész környezetének rendezése volt. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2011-ben a pályázatot támogatásban részesítette. A projekt lebonyolítását végző menedzsment szervezet, a műszaki ellenőr, valamint a kivitelező kiválasztását követően 2012. februárban elindultak a munkálatok, melyek 2012. év májusában fejeződtek be.

A kivitelezés során a Polgármesteri Hivatalhoz kapcsolódóan térburkolat kialakítására került sor. Az ingatlanon meglévő emlékmű megmaradt a területen, a környezete szintén rendezésre került. A Művelődési Ház udvarára is új térburkolat került.

El lett bontva a Kossuth és Rákóczi utcák csatlakozásban a buszfordulóban lévő buszmegálló, helyére egy korszerű, pavilon típusú buszváró települt. Mindkét épülethez kapcsolódóan kültéri kerti padok, kandeláberek, köztéri szemetesek, kerékpártartók létesültek, illetve növényzet telepítésére került sor.

A fejlesztés elősegítette a településközpont rendezését és szebbé tételét, a községkép megjelenésének javulását. A lakosság számára szabadidős, közösségi és kulturális teret hozott létre, mely szabadtéri rendezvények számára is helyszínként szolgálhat.

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 15 921 607 Ft.

Kedvezményezett:
Igrici Község Önkormányzata
Cím: 3459 Igrici, Kossuth u. 57.
Tel/Fax: 49/353-306
honlap: www.igrici.hu

A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

Utolsó frissités ( 2012. június 21. csütörtök 13:52 )
Bővebben...
 
Polgármesteri tájékoztató 2012. április
2012. április 18. szerda 11:32
Polgármesteri tájékoztató 2012. április >>
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 61 - 72 / 89


 

 

Ma 2019. január 24. csütörtök, Timót napja van.

2010. évi helyhatósági választások

valasztas1.jpg
 

webdesign.160x61.gif
Eger Zumba Forrás. Zumba Magyarországon, központunkban Egerben, Zumba fitness oktatók és események országosan.
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás egerapro.hu Gyongyosallas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu szazhalombattaallas.hu EsztergomAllas.hu Hírlevél küldés SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Pécs munka kupon akciók
Google PageRank
© 2019 www.igrici.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver