Kezdőlap

Letölthető ebösszeíró adatlap
2012. november 23. péntek 11:43
Az ebösszeíró adatlap letöltéséhez kattintson erre a hivatkozásra >>
 
Agrárkamarai regisztrációról
2012. október 27. szombat 09:47
GAZDÁLKODÓK,  ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK  FIGYELEM:
KÖTELEZŐ  AGRÁRKAMARAI  REGISZTRÁCIÓ!
 
Az augusztus 1-től hatályos új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal MEGALAKUL AZ ÚJ NEMZETI AGRÁR- ÉS ÉLELMISZER KAMARA. A törvény értelmében a hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így a gazdasági társaságok mellett az őstermelők és az egyéni vállalkozók is alanyi jogon tagjaivá válnak az új egységes köztestületnek.
Az új kamara legfőbb feladata a magyar agrárium megerősítése, versenyképességének növelése és érdekeinek hatékony védelme lesz, kibővült közfeladatokkal és hasznos tagi szolgáltatásokkal.
 
HATÁRIDŐ: 2012. NOVEMBER 30.
 
A törvény előírja, hogy a leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba az agrárkamara honlapján keresztül (www.agrarkamara.hu), és megfizetni az egyszeri 5.000 Ft-os nyilvántartásba vételi díjat. Eddig már közel 100 ezren teljesítették ezt a kötelezettségüket.
AMENNYIBEN ÖN MÉG NEM TETTE MEG, MIELŐBB REGISZTRÁLJON, MERT A NOVEMBER 30-I HATÁRIDŐ A KAMARAI VÁLASZTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTELRE NÉZVE JOGVESZTŐ!

REGISZTRÁCIÓ: www.agrarkamara.hu
MOST MEGÉRI MINÉL ELŐBB REGISZTRÁLNI:  a NOVEMBER 15-ig regisztrálók ingyenesen kézhez kapják az agrárkamara új e-mailes szolgáltatását, a hetente frissülő KAMARAI PIACFIGYELŐT, amely a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatok aktuális piaci híreit, adatait gyűjti össze.
SEGÍT A KAMARAI TANÁCSADÓ ÉS A FALUGAZDÁSZ!
 
Ha technikai segítségre van szüksége a regisztrációhoz, azt ingyenesen igénybe veheti országszerte a 200 kamarai tanácsadó irodában (lista: umvp.agrarkamara.hu) és az országos falugazdász hálózatnál is.
A KAMARA KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATA IS SEGÍTI A REGISZTRÁCIÓT: 06-80-911-078 (zöld szám), ill. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. Az Agrárkamara ezen felül november hónapban regisztrációs fogadóórákat is szervez a vidéki településeken, ahol a kamarai tanácsadó segítségével kényelmesen, helyben intézheti el regisztrációját.

Figyelje a településekre kihelyezett plakátokat!

AZ AGRÁRKAMARAI TANÁCSADÓ IRODÁK BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYÉBEN:

3529 Miskolc, Csabai kapu 62./b.

Takács Tiborné

30/497-7807

3400 Mezőkövesd, Szomolyai u. 3.

Tarr Zoltán

30/497-7833

3450 Mezőcsát, Hősök tere 13.

Németh István

30/497-8117

3800 Szikszó, Rákóczi u. 20.

Szabó Mónika

30/497-8093

3915 Tarcal, Rákóczi u.4.

Poczkodi Renáta

30/497-7563

3980 Sátoraljaújhely, Rákóczi Ferenc u. 18.

Nagy Sándor

30/497-7654

3860 Encs, Bem J. u. 3.

Csorba Sándor

30/497-8122

3780 Edelény, Belvárosi u.1.

Kun Róbert

30/329-3880

3973 Cigánd, Petőfi u. 66.

Oláh István Róbert

30/497-8049

3700 Kazincbarcika, Patak utca 13. 1/10

Veres Zsuzsanna

30/497-7810

3950 Sárospatak, Kossuth u. 20.

Gál Tamás

30/841-1505

3580 Tiszaújváros, Bocskay utca 31.

Ivánné Darányi Tünde

30/497-8325 
Tájékoztató az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatairól
2012. október 17. szerda 16:37
Az őszi kerti munkálatok és a közelgő fűtési szezon kapcsán, ez úton hívjuk fel a lakosság figyelmét az illegális hulladékégetés egészségügyi veszélyeire:

Napjainkban nagyon sokan a takarékosság jegyében visszaállították a régi kályháikat, és fűtenek szénnel, fával és egyéb tüzelésre alkalmasnak vélt anyagokkal, elfelejtve, hogy ezen anyagok égetésekor keletkező füst igen nagymértékben egészségkárosító lehet. Manapság szinte áttekinthetetlenül sokféle műanyagot használunk. Műanyag van a ruháinkban, a bútorainkban, a műszaki cikkeinkben, műanyaggal festjük, tapétázzuk falainkat, és műanyaggal csomagolunk. A műanyag zacskók, eldobható műanyag palackok képezik a háztartási hulladék legnagyobb részét.. A műanyagok hosszú idő alatt bomlanak le a természetben. Ha elégetjük őket, szennyezik a környezetet, és károsíthatják az egészségünket, rákkeltő, bőr- és szemirritációt okozó, a légző- és immunrendszert, és a vérképző szerveket súlyosan károsító vegyületetek szabadulnak fel. A fahulladékok nagy része különböző gyanta és lakk maradványok mellett faanyagvédő anyagokat is tartalmazhat, amelyekből a nem tökéletes égés során szintén egészségkárosító anyagok szabadulnak fel. A hulladékok égetésekor egyrészt számolhatunk az anyagi összetételből eredő káros anyag kibocsátással, másrészt a relatíve alacsony égetési hőmérsékletnél keletkező illetve felszabaduló káros melléktermékek jelenlétével is.
 
A háztartásokban illetve udvaron nyílt térben leggyakrabban elégetett anyagok a következők:
 • műanyag italcsomagolás és egyéb műanyaghulladék (flakonok, háztartási, gyógyszerészeti, kozmetikai termékek, gyerekjátékok stb..
 • textilipari hulladékok, műgyantát, műanyagot, festéket tartalmazó farostlemez, rétegelt lemez, bútor és nyílászáró, gumiabroncs, kábelek, kerti hulladékok, papír hulladékok.

A fenti anyagok égetése során általában keletkezik szén-monoxid, széndioxid, hidrogén-klorid, hidrogén-fluorid illetve számos egyéb, irritáló, maró hatású és rákkeltő szerves anyag.
A füsttel szétszóródó fémek (pl. a kadmium, cink, arzén, higany, nikkel, ólom, króm stb.) az égés során keletkező porral leülepszik a talajra, a növényre, és a tápláléklánc révén bejut az emberi szervezetbe.
Poliuretán égetésekor sárga füstfelhők jönnek létre, amik hidrogén-cianidot és foszgént tartalmaznak.
Fehérített papír (pizzás dobozok, mélyhűtött ételek dobozai) égetésekor keletkező leukémiát okozhatnak.
Papír és karton égetésekor a feliratok toxikus fém tartalma szennyezi a környezeti levegőt.
Régi farostlemez hulladékok elégetése során arzén és króm kibocsátással kell számolni.

Kerti hulladékégetés során egy átlagos kerti tűz, melyben vegyesen égetünk avart, fűnyesedéket és gallyakat, hatalmas légszennyezést okoz. Általában a kerti hulladékkal a mérgező vegyszermaradvány is elég, s nem ritka, hogy a meggyújtott zöldbe műanyag és egyéb háztartási szemét is keveredik, tovább növelve a légszennyező anyagok listáját. A környezet védelméről szóló 1995 évi LIII. törvény lehetőséget ad az önkormányzatoknak, hogy szabályozzák az avarégetést. Amennyiben egy településen az önkormányzat nem alkot rendeletet az avarégetésről, alapértelmezésben a tevékenység tilos, ha pedig alkotott rendeletet, az abban előírtakat kell betartani.

Megoldás lehet a komposztálás: valamennyi kerti hulladék és avar komposztálható. A komposztálás során elkerüljük a hatalmas légszennyezést, értékes humuszhoz, növényi trágyához jutunk.

Kérjük Önöket, hogy égetéskor-tüzeléskor gondoljanak fenti veszélyekre!

Tegyenek meg mindent egészségünk és környezetünk védelme érdekében!

Bővebben...
 
VI. Helyi Termék Fesztivál
2012. augusztus 31. péntek 12:47
VI. Helyi Termék Fesztivál
 
Lomtalanítás
2012. augusztus 17. péntek 11:29
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Igrici községben az AVE Miskolc KFT. 2012. augusztus 31.-én  (pénteken) reggel 6.00 órától lomtalanítást tart.

Ezen szolgáltatás díjmentes.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy veszélyes hulladékot, illetve fertőző anyagot, (gumiabroncs, akkumulátor, festék –olajszármazékok, hűtőszekrény, TV készülék, stb), valamint a zöldhulladékot nem szállítják el.

Kérjük a lakosságot, hogy a kihelyezett lomokat a tárolóedény mellé helyezzék el, úgy, hogy azok a közúti forgalmat ne zavarják.

 
A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben
2012. június 21. csütörtök 13:45

  A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

Igrici Község Önkormányzata 2009. december 21-én pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) a „falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető támogatások” jogcímre.

A támogatási konstrukció célja a településkép, a vidéki lakókörnyezet és a közösségi terek, közterületek állapotának javítása volt. Pályázni lehetett többek között a település megjelenésében szereppel bíró épületek kapcsolódó területeinek és zöld felületeinek rendezésére, létrehozására, felújítására, valamint zöld felületek, látvány- és használati térelemek kialakítására, meglévők fejlesztésére.

A „Falumegújítás Igriciben” c. pályázat tárgya Igrici község Kossuth u. 57. számú ingatlanon lévő Polgármesteri hivatal „kerti rész”, valamint a Kossuth u. 61. számú ingatlanon lévő Művelődési Ház kert, illetve udvari rész környezetének rendezése volt. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2011-ben a pályázatot támogatásban részesítette. A projekt lebonyolítását végző menedzsment szervezet, a műszaki ellenőr, valamint a kivitelező kiválasztását követően 2012. februárban elindultak a munkálatok, melyek 2012. év májusában fejeződtek be.

A kivitelezés során a Polgármesteri Hivatalhoz kapcsolódóan térburkolat kialakítására került sor. Az ingatlanon meglévő emlékmű megmaradt a területen, a környezete szintén rendezésre került. A Művelődési Ház udvarára is új térburkolat került.

El lett bontva a Kossuth és Rákóczi utcák csatlakozásban a buszfordulóban lévő buszmegálló, helyére egy korszerű, pavilon típusú buszváró települt. Mindkét épülethez kapcsolódóan kültéri kerti padok, kandeláberek, köztéri szemetesek, kerékpártartók létesültek, illetve növényzet telepítésére került sor.

A fejlesztés elősegítette a településközpont rendezését és szebbé tételét, a községkép megjelenésének javulását. A lakosság számára szabadidős, közösségi és kulturális teret hozott létre, mely szabadtéri rendezvények számára is helyszínként szolgálhat.

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 15 921 607 Ft.

Kedvezményezett:
Igrici Község Önkormányzata
Cím: 3459 Igrici, Kossuth u. 57.
Tel/Fax: 49/353-306
honlap: www.igrici.hu

A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

A polgármesteri hivatal és a művelődési ház környezetének fejlesztése Igrici községben

Utolsó frissités ( 2012. június 21. csütörtök 13:52 )
Bővebben...
 
Polgármesteri tájékoztató 2012. április
2012. április 18. szerda 11:32
Polgármesteri tájékoztató 2012. április >>
 
FIGYELEM! - Közeleg a személyi jövedelemadó bevallás határideje
2012. április 03. kedd 14:50
A 1153-as számú személyi jövedelemadó bevallást az idén legkésőbb május 21-éig kell az állami adóhatósághoz benyújtani.

Amennyiben Ön a 2011-es évben bevallási kötelezettséggel járó jövedelmet szerzett, akkor az azt terhelő adóval a fent említett időpontig kell a személyi jövedelemadó bevallása keretében elszámolnia, és − ha a pótlékmentes részletfizetés igényléséhez előírt feltételeknek nem felel meg, vagy ezzel a lehetőséggel nem kíván élni − eddig a határnapig kell a bevallással egyidejűleg még fizetendő adó teljes összegét is megfizetnie.

Nem kell személyi jövedelemadó bevallást benyújtania, ha a 2012. február 15-éig benyújtott nyilatkozatával az egyszerűsített bevallást választotta, és a törvényi feltételeknek egyébként megfelel, vagy ha a 2012. január 31-éig megtett nyilatkozatában a munkáltatójától kérte az éves adója megállapítását. Szintén nem kell bevallást beadnia, ha Ön, eleget téve a törvény által támasztott követelményeknek, adónyilatkozatot nyújt be a 2011. évi személyi jövedelemadó kötelezettségéről.

A fentieken túlmenően nem kell személyi jövedelemadó bevallást készítenie abban az esetben sem, ha az adóévben egyáltalán nem szerzett bevételt vagy csak olyan bevételt szerzett, amelyet a törvény rendelkezései szerint nem kell bevallania (például, ha a 2011-es évben kizárólag adómentes jövedelemben, így a helyi önkormányzat által nyújtott szociális segélyben, nyugdíjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban stb. részesült).

Bevallást kell benyújtania viszont többek között akkor, ha a 2011-es adóévben
 • munkaviszonyból, közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelmet szerzett;
 • álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, keresetkiegészítésben, keresetpótló juttatásban, táppénzben vagy gyedben részesült;
 • társas vállalkozás (pl.: kft) tagjaként személyes közreműködése ellenében kapott jövedelmet;
 • munkaviszonya megszűnt, és ezzel összefüggésben 2011-ben végkielégítést kapott;
 • hallgatói munkaszerződés alapján hallgatói munkadíjban részesült;
 • ingatlant adott bérbe, és ebből jövedelme származott;
 • őstermelőként a támogatásokkal csökkentett éves bevétele a 600 ezer forintot meghaladta;
 • az önkéntes kölcsönös biztosító pénztártól adóköteles jövedelmet szerzett (pl.: a kötelező várakozási időszak leteltét követően nem nyugdíjszolgáltatásként kifizetett adóköteles összeghez jutott, vagy adomány jogcímén kapott jövedelmet);
 • ingatlanértékesítésből adóköteles jövedelme származott, stb.
A személyi jövedelemadó bevallására szolgáló 1153-as nyomtatvány az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu ) is letölthető és az internetes program segítségével is kitölthető. A bevallását benyújthatja papíralapon, illetve amennyiben ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik, akkor akár elektronikus úton is. Amennyiben a bevallását papíralapon kívánja benyújtani, akkor azt ajánlott küldeményként az állandó lakóhelye szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz kell postai úton megküldenie vagy az ügyfélszolgálaton személyesen átadnia.

Amennyiben a bevallás kitöltésével vagy a fentiekben foglaltakkal kapcsolatban további kérdése van, tárcsázza a 06/40-42-42-42-es kék számot, ahol kollégáink hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig készséggel állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága
 
Tájékoztató az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségről
2012. április 03. kedd 14:46
A jelenleg hatályos jogszabályi előírások értelmében annak a belföldi magánszemélynek, akinek az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszonya rendezetlen, a megfelelő egészségügyi ellátás megszerzése érdekében 2012-ben havonta 6.390 forint (naponta 213 forint) összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, függetlenül attól, hogy az orvosi ellátást ténylegesen igénybe veszi-e vagy sem.

Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszony akkor rendezetlen, ha a magánszemély nem biztosított (pl. nincs munkaviszonya), egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult és nem tartozik közösségi rendelet/nemzetközi egyezmény hatálya alá sem.

Az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak és ezen belül a biztosítottak körét a társadalombiztosításról szóló törvény tételesen meghatározza (ide tartoznak például azok, akik munkaviszonyban, közalkalmazotti, közszolgálati vagy más szolgálati jogviszonyban állnak, illetve akik álláskeresési támogatásban, táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban részesülnek).

Abban az esetben, ha Ön nem tartozik a törvény által meghatározott körbe, akkor az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére irányuló kötelezettségét annak keletkezésétől számított 15 napon belül a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz be kell jelentenie.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bejelentési kötelezettség teljesítésére a 12T1011 számú adatlapot rendszeresítette, amely az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu ) is letölthető.

Az adatlap papíralapon két példányban, vagy elektronikus úton is benyújtható. A 12T1011 számú nyomtatványt megküldheti postai úton, vagy leadhatja személyesen, esetleg meghatalmazott közreműködésével bármelyik adóigazgatóságon (meghatalmazott eljárása esetén a meghatalmazást az adatlaphoz kell csatolni).

Amennyiben bizonytalan abban, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség az Ön esetében fennáll-e vagy sem, vagy egyszerűen csak annak teljesítésével kapcsolatban van bármilyen más kérdése, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik az ügyfélszolgálatainkon ügyfélfogadási időben, telefonon keresztül pedig a 06/40-42-42-42-es kék számon − hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig − készséggel állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága


 
Közfoglalkoztatás értesítő
2012. április 03. kedd 14:44
FIGYELEM!
A közfoglalkoztatási jogviszony keretében megszerzett jövedelemre tekintettel is fennáll a személyi jövedelemadó bevallás benyújtására irányuló kötelezettség

Amennyiben Önt a 2011-es évben közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatták, akkor az ebből származó jövedelmére tekintettel 2012. május 21-éig még akkor is személyi jövedelemadó bevallást kell benyújtania, ha egyébként az adóév (2011-es év) folyamán más adó- és bevallásköteles jövedelmet nem szerzett.

Tekintettel arra, hogy a közfoglalkoztatásról szóló törvény értelmében a közfoglalkoztatási jogviszonyra a munkaviszonyra irányadó adózási szabályokat kell alkalmazni, az e jogcímen megszerzett jövedelmet az arról kiállított igazolás alapján a 1153-as bevallás 1. sorában kell feltüntetnie, és mivel az említett juttatás a személyi jövedelemadóról szóló törvény alkalmazásában bérjövedelemnek (bérnek) minősül, azzal szemben adójóváírást is érvényesíthet.

A személyi jövedelemadó bevallására szolgáló 1153-as nyomtatvány az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu ) is letölthető és az internetes program segítségével is kitölthető. A bevallását benyújthatja papíralapon, illetve amennyiben ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik, akkor akár elektronikus úton is. Amennyiben a bevallását papíralapon kívánja benyújtani, akkor azt ajánlott küldeményként az állandó lakóhelye szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz kell postai úton megküldenie vagy az ügyfélszolgálaton személyesen átadnia.

Amennyiben a bevallás kitöltésével vagy a fentiekben foglaltakkal kapcsolatban további kérdése van, tárcsázza a 06/40-42-42-42-es kék számot, ahol kollégáink hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig készséggel állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága


 
Polgármesteri tájékoztató 2012. február
2012. február 28. kedd 11:29
Polgármesteri tájékoztató 2012. február >>
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 61 - 72 / 85


 

 

Ma 2018. november 21. szerda, Olivér napja van.

2010. évi helyhatósági választások

valasztas1.jpg

webdesign.160x61.gif
Eger Zumba Forrás. Zumba Magyarországon, központunkban Egerben, Zumba fitness oktatók és események országosan.
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás egerapro.hu Gyongyosallas.hu BajaAllas.hu SzekszardAllas.hu KaposvarAllas.hu szazhalombattaallas.hu EsztergomAllas.hu Hírlevél küldés SalgotarjanAllas.hu GyulaAllas.hu Pécs munka kupon akciók
Google PageRank
© 2018 www.igrici.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver